Friday, October 2, 2015

Manic Panic ile Gri Saçlar

Merhaba arkadaşlar!

Bugün bir değişiklik yapıp yayınımı soru cevap şeklinde hazırlamayı düşündüm. Umarım iyi etmişimdir. Bilindiği gibi gri saç uzun süredir yurt dışında popüler olup Türkiye'de son zamanlarda ün kazanmış bir saç rengidir. Doğrusu ben 3-4 senedir kullanıyorum ama çoğunuz biliyorum ki -bana gelen sorulardan yola çıkarak- elde etmede ya başarısız oldu ya da saçına zarar vermekten korktu...

Evet nedir bendeki bu gri saç takıntısı ve ilk nasıl elde ettim? Neler yaptım? Saçlarımı kazıtmak zorunda kaldım mı? vs. vs. bu tarz soruları yanıtlamak istedim ki sanırım birçok kişi hala merak içerisinde. Neyse lafı daha uzatmadan başlıyorum kendime sorup yanıtlamaya. Umarım hem gri saç elde etmenize yardımcı olurken hem de okurken keyif alırsınız. Şimdiden teşekkürler...

-Gri saçı ilk nasıl keşfettim? Nasıl cesaret edip yapmaya kalkıştım?

Doğrusunu söylemek gerekirse lise yıllarımda saçlarımın rengiyle oynamaktan çok hoşlanıyordum ki herkes bir gün kel kalacağımı söylüyordu. Henüz kalmadım ama zaman ne gösterir bilemem. Lisede mavi, yeşil, kırmızı, turuncu, bordo, sarı, sarının tonlarını kullandım. Turuncu hariç hiçbirini kendim boyamadım. Haftada bir kuaföre gidip saçlarımı yıpratıp kestirip -ki her kestirdikten sonra yaygara kopartıp- eve dönerdim ama hiçbir zaman saçlarımı kuaförler tam istediğim gibi yapamadı. Daha uğraşsaydım yapan çıkar mıydı bilinmez. Ha bu arada nerden geliyor bu saç renklerimle oynamak derseniz sanıyorum ki hepsi Tumblr'ın suçu! Her neyse... En sonunda cesaret edip saçlarımı kendim boyamaya kalktım ki çok büyük bir facia oldu diyemem. O zamanlar henüz Manic Panic'le filan tanışmışlığım yoktu tabi. Kuaförler de Jeans Color denilen bir boya kullanıyordu. Ben de internetten turuncu renk getirttim ve sarı saçlarımı onunla boyadım. Çok da kötü olmamıştı tabi ama büyük bir eksi yanı çok akıyor olmasıydı. Yani sadece duşta değil sabah kalktığımda yastığım, sporda tshirtlerim vs. her şeyi batırınca o sevdadan vazgeçip uzun bir süre renkli saç kullanmamayı düşündüm. Saçlarımı platin yaptırıp bıraktım öylece. Ama duramadım tabi ve üniversite 1'de pembe yaptım. Yanlış olmasın ama sanıyorum ki o boya da Jeans Colors'a aitti. Uzun uğraşlar verdim akıtmaya çünkü pastel istiyordum ve o zamanlar o kadar bilgili değildim, bilmiyordum pastel rengi elde etmek için boyanın bakım kremiyle karıştırılmasını gerektiğini. Tam bir facia oldu saçlarımdan kuaförün onu akıtması. İnsan bir günde 6-7 saat hiç kalkmadan o kuaför sandalyesinde oturabilir mi? Ben oturdum işte ve o zaman aklıma geldi acaba platinden daha beyaz yapabilir mi diye? Tutturdum beyaz saç için -tutturmaz olaydım-. Kaç kere açıldı yıkandı o saç. Kurutuldukça uçlarının havada uçuştuğunu hala hatırlıyorum. Kısacık kaldı saçlarım. Ve o son oldu benim için. Kuaförlerden bir kez daha nefret ettim...

- E hani gri saç? 

Tamam şimdi işin özüne gelelim. Üniversite 2'de Almanya'da Erasmus yaparken birgün Youtube'dan bir kızın kanalına rastladım. Hatta sanıyorum ki kızı Tumblr'dan ya da Instagram'dan bulmuştum. Bir güzel tutorial veriyordu gri/lila saç için. Kullandığı ürünleri daha önce duymamıştım. La Riche Directions Semi-Permanent Hair Dye : Silver & Lilac & Lavender. Bu üçünü karıştırıp üzerine bakım kremi ekleyip hep istediğim saçları elde ediyordu. Ben de hazır Almanya'dayken bulurum umuduyla bir kaç kuaför saç boyası malzemeleri satan yerlere danıştım ki şanslıymışım hemen buldum. Ama işin püf noktası saçın çok fazla açılmış olması ve bir de gri saç şampuanına sahip olmandı. O yüzden gidip kendime saç açıcı ve John Frieda gri saç şampuanı ve gri bakım kremini aldım. Saçın en az 3 gün arayla hatta 1 hafta arayla açılıp işlemlere öyle geçilmesi gerektiğini biliyordum ama sabredemedim. Her gün bir kaç ton açarak gri saça kavuşmayı hedefledim. O sıralar saçlarım da sarımtırak bir şeydi. Daha önce birkaç kez arkadaşımın saçını, kendi saçımın bir kaç kısmına açıcı uygulamıştım ama tamamını hiç açmamıştım. Bir de sabredemeyip her gün açma işlemi yapınca yastığımda saçlarımın bir kısmını gördüm. En az 4 parmak kalınlığında kısalmıştı. Siz siz olun sabredin. Gri saç inanın elde etmesi çok kolay bir saç değil. En azından sürekli kullanmayı hedefliyorsanız. Sabır işi... En sonunda yeteri kadar açılmış -ve kısalmış!- saçlarım oldu. (Neyse canım kalan sağlar bizimdir.) La Riche Directions Lavender kalmadığından sadece Silver ve Lilac olanlarıyla karışımı hazırlayıp saçlarıma uyguladım. Sonra da şampuanı kullandım. Sonuç hiç de istediğim gibi olmadı. Ama pes etmedim. Silver olanıyla saçlarımı direk boyadım. Bu sefer de diplerim daha dore kaldı. Lilac olanla boyadım bu sefer altlar çok lila oldu. Hoşuma gitmedi değil ama tatmin olamadım. Silver şampuanla düzeltebileceğimi okudum ama John Frieda'nın o ürünleri çok fıs. Türkiye'ye gelirse sakın almayın derim. Bir süre saçımı öyle kullanıp haftada bir boyamaya başladım. Türkiye'ye dönene dek... Tabi sürekli video izleyip blogları takip ettim 

ve en sonunda Manic Panic'le karşılaştım. Yine yabancı bir kız Manic Panic'in Ultra Violet boyasını tavsiye ediyordu. İzmir'deki şubesinden gittim aldım ve daha önce yaptığım gibi beyaz bakım kremiyle karıştırarak açılmış saçlarıma uyguladım. Ve tabi kendime gri saç şampuanı arayışına girdim. Şampuanım olmadığı için -Almanya'dan getirdiğim John Frieda'lar tam bir fiyasko olduğu için- saçlarım griden çok lilaya dönüyordu boyadıkça. İnternetten La Riche Directions sipariş edip onlarla Ultra Violet'i karıştırıp uyguladım. Tabi araştırmaya devam...

-Anlatmaya devam etmeden önce bir soru: Neden beyaz bakım kremi? Kremin markası vs. önemli?

Hayır marka önemli değil tabiki de tek önemli olan şey kremin beyaz renkli olması. Çünkü beyaz dışındaki bakım kremleri içine katacağınız boyanın rengini değiştireceği için saçlarınızın da rengi ona göre değişecektir. 

-Nerden biliyorum?

Bir keresinde evdeki tüm bakım kremlerini tükettiğim için sarı renkli olanından kullanmak zorunda kaldım ve o zaman-yakın zamanlarda- Lie Locks kullanıyordum. Ultra Violet dışında renk denemek için. Lie Locks adı her ne kadar lila olsa da kendisi daha çok mavi bazlı bir boya olduğu için 
mavi+sarı=yeşil oldu. Eğer siz nil yeşili saçlara sahip olmak istiyorsanız deneyebilirsiniz. 1-2 yıkama içerisinde o rengi elde edeceksiniz.

-John Frieda gri şampuan ve gri bakım kremi neden çalışmadı?

Çünkü kendisi lila/beyaz arası bir renge sahipti ve sarı/dore/turuncuyu yok edebilmek -nötr olmasını sağlamak için- mor bazlı bir şampuan kullanmanız gerekir.

Renk skalasına  bakarsanız  bir rengi yok etmek için hangi rengi karşıt olarak kullanmanız gerektiğini daha iyi anlarsınız:

Görüldüğü gibi sarının karşısında mor var. Turuncunun mavi. Yani iki zıt rengi karşılaştırdığınız takdirde nötrlemiş olursunuz. 

-Bize hangi şampuanı önerirsin? 

Derseniz cevabım kesinlikle Loreal Silver Shampoo. 3-4 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum. İyiki tanışmışım kendisiyle. Kullananlar bilir ki mor renge sahip bir şampuan canım şampuan. Hem boyamaya yardımcı hem de turunculukları sarıya çevirmede baya başarılı.

-Boyama derken?

Evet doğru boyamaya da yardımcı bir arkadaştır kendileri. Doğrusu Lie Locks kullanıyorsanız saçı griden çok lilaya çevirme yönelimi içerisinde ama en son Manic Panic'in Blue Steel ürününü aldım -beni Instagram'dan takip edenler bilir- ki beyaza dönük gri saç istiyorsanız kesinlikle bu ürününü öneririm. Kendisini henüz bir kere kullanmaya fırsatım oldu ama gerçekten diğerlerine göre daha gri yapabilme yeteneğine sahip. Gerçi eskiden her ne kadar lilamsı griden hoşlansam da şu anda üniversiteyi bitirmiş ve iş arayan biri olduğum için lilaya bir süreliğine elveda etmek zorunda kaldım.

-Blue Steel tam gri yapmıyor mu yani?

Tabiki de yapıyor. Beyaza dönük dememin sebebi tamamen boyayı az katmış olmamdan kaynaklı. Nedenini de yukarı da belirttiğim gibi şu sıralar iş görüşmesi yapmam gerektiği için malesef ki Türkiye standartlarına uygun olmayan saçlarla iş görüşmesine gidip insanların ''Bu kız da ne böyle?!'' dememesi için saçımı çok gri yapamıyorum. Yani griyi elde etmek sizin boyayı ne kadar katacağınıza bağlı. Bir önceki yayınım'ı okursanız benim ne kadar kattığımı ne yaptığımı daha iyi anlarsınız.

-Gri şampuan demiştik boyama demiştik o zaman nasıl bir etkisi oluyor ne zaman kullanılıyor boyamak için?

Önceki yayınımda da belirttiğim gibi beyaz bakım kremiyle boyayı karıştırdıktan sonra -ne kadar eklediğiniz size kalmış- saçınıza özellikle de diplerinize şampuanı sürüp istenilen renk elde edilene kadar beklemeniz yeterli. İnanın bu işlemi yaptığınızda dipleriniz -ki genelde her zaman daha koyu kalan o uyuz dipler- daha soft gözükecektir.

-Şampuanı duşta nasıl kullanıyorum?

Duşa girmeden önce saçımı elimle ıslatıp önce diplere eşit dağıtıp tarakla uçlara doğru tarayıp şampuanı yediriyorum ve duşa giriyorum. Saçlarınızın bazı kesitlerinde parça parça lilalık olmasını istemiyorsanız eşit dağıtmaya çalışın. Daha önceden yaptığım gibi elinize şampuanı sıkıp saçınızın bir yerine yapıştırmayın... Üzerinde her ne kadar 3-5 dakika bekleyin yazsa da daha fazla beklemeniz benden size bir tavsiye.

-Daha fazla bekleyince saça zararı yok mu? Hatta boyayı ne kadar süre saçımda tutuyorum?

Şampuanla ilgili her ne kadar kurutma, yıpratma yazsa da doğrusunu söylemek gerekirse kuruttuğu ortada. Malum saçınızın rengini değiştiriyor sonuçta. Aynı şey boyalar için de geçerli ne yazık ki. Ama kendisi Vegan boya olduğu için normal boyalar kadar saça zarar vermiyor. Bu sırada devreye saç  bakım ürünleri giriyor...

-Nedir vegan boya?

Hayvanlar üzerinde denenmemiş -ben kedimin beyaz tüylerinin bir kısmını denedim. Bir zararı yok sanıyorum ki- bitkisel özlü boyalardır ki Manic Panic Semi-Permanent yani yarı kalıcı bir boyadır. Rengi beğenmediğinizde korkulacak bir şey yok yani... Jeans Color gibi sizi üzmez. Ya da rengi değiştirmek istediğinizde hemen değiştirebilirsiniz.

-Keşke biraz daha kalıcı olsa. 3 yılı aşkın süredir saçlarım gri, evet peki ama nasıl?

Dediğim gibi gri saç tam bir sabır işi ve sürekli bakım isteyen zahmetli bir saç rengi. Gri şampuanınızla ve belirli aralıklarla boyama yapmanızı gerektiren, dipleriniz koyulaştığında yeteri kadar açma işleminden sonra tamamını tekrar boyamanızı isteyen bir renk. Tonunu tutturmak zamanla tecrübe kazanılarak yapılan ama tutturunca da akmamasını istediğiniz bir renk. Şayet benim için öyle...

-Manic Panic boyalarından sadece bunları mı kullandım?

Evet sadece  yukarıda belirttiğim 3 arkadaşla tanışma fırsatım olurdu. İleride başka boyalarını da denemek isterim tabi ki. Ama çalışacağım yer beni öyle ister mi orası malum.

-Yazıma son vermeden önce son bir soru daha: Boyaları kullanmadan önce saçın yeteri kadar açılması gerektiğini yazmıştım. Manic Panic'in Virgin Snow adlı bir boyası var. Peki önce onunla yeteri kadar beyaz yapıp öyle boyasanız olur mu?

Dediğim gibi o ürünü hiç kullanmadım. Ama araştırdığıma göre onu da kullanabilmek için saçın iyi açılmış olması gerekiyor. En azından diplerinizin daha koyu kalmaması için güzel bir saç açıcı şart.

Sanırım benden şimdilik bu kadar. Elimden geldiğince bana gelen soruları derleyip düzgün bir şekilde bildiklerimi sizlerle paylaşmaya çalıştım. Aklınıza takılan herhangi bir soru olduğunda burdan yazdığınız takdirde cevaplamaya çalışacağım. Umarım yararlı olabilmişimdir. Sağlıklı, güzel gri saçlarla kalın!
^^

40 comments:

  1. Selam Tuğçe ben Merve geçen ay saçlarımı gri yaptırmak istedim ve bunun için Manic Panic Blue Steel kullandım ancak saçlarım gri değil mavi oldu ve hiç memnun kalmadım.Saçlarımı beyaza yakın açtırmış olmama rağmen gri olmasını beklerken mavi olması açıkçası beni çok üzdü.Tam saçlarımı yeşil ya da mor renge boyatmayı düşünürken kuaförümün tavsiyesiyle Directions Silver rengi denemeye karar verdim.İlk gri rengi denemem fiyaskoyla sonuçlandığı için açıkçası pek umudum yoktu ama denemekten ne kaybederim diye düşündüm.
    Saçlarım halihazırda çok açık renkli olduğu için yeniden açtırmama gerek olmadığından direk boyayı saçlarıma uyguladı,yaklaşık 1,5-2 saat saçlarımda bekleyen boya yıkandıktan sonra ortaya tam istediğim gümüşümsü gri renk saç çıktı.
    Boya yaklaşık 2 haftadır saçlarımda sanırım önümüzdeki hafta yeniden boyatmam gerekecek bildiğim kadarıyla bu boyalar yarı kalıcı olduğundan saçlarda 1 aydan fazla kalmıyor.Henüz karar veremedim griye mi devam edeyim yoksa Lila bir renk mi seçeyim.Senin kullandığın lila renkli boyanın markası nedir ?
    Blog paylaşımlarını Türkçe yapmaya devam etmen dileğiyle :)

    ReplyDelete
  2. Merhaba Merve öncellikle teşekkür ederim ve soruna gelince evet açık saçın üzerine Silver uygulandıgında gri oluyor ama bir süre sonra yeşile en azından küllü sarıya dönmeye başlıyor o yuzden mavi ya da mor bazlı bir boya kullandıgında ve gri şampuan takviyesi yaptıgında inan daha uzun sure kullanabilirsin gri saçı. Genelde herkesin karşılaştıgı sorunlardan bir tanesi sanırım mavi/mor boyaları kullandıgında ya yeşil ya da mavi renk elde etmesi. Bu miktarınla alakalı olan bir şey ve eğer gri bir şampuanın yoksa ki benim favorim Loreal Gri Şampuan bunu en yakın zamanda al ve boyama işleminden sonra benim uygulamış oldugum gibi dene. Çünkü saçın maviye yeşile dönmesini gerçekten engelliyor. Lila renk seçersen zaten bir süre sonra kendisi griye dönecektir. O yüzden istersen lila boyayabilirsin. Ben de lila olarak Directions Lilac var Lavender ile de lila yapanlar var ama aynı Manic Panic boyalarıyla elde ettiğin gibi bir sonuçla karşılabilirsin o yüzden Lilac olanını denemen daha iyi diye düşünüyorum. Manic Panic Lie Locks da kullandım ama her ne kadar lila oldugunu iddia etse de nil yeşili bir saçın olsun istemiyorsan onu deneme derim ama tam Lila olsun gri istemiyorum diyorsan Ultra Violet alıp onu beyaz bakım kremiyle karıştırdıgında Directions Lilac'ten daha güzel bir lila elde edeceksin. Bilemiyorum nedendir ama Manic Panic boyaları Directions'a göre daha tutucu bir boya markası. Hem saçta daha uzun süreli kalıyor hem de istediğin tonu yakalaman daha kolay. Ama bu dediğim mavi/mor renkli boyaları çok az katman gerek. O yüzden önce bakım kremini tabağa sıkıp yavaş yavaş ekleyip karıştırırsan maviye döndürmemiş olursun saçını. Mesela yarım tabak bakım kremi sıktın diyelim önce 1 çay kaşığı (metal olmasın ben tahta kullanıyorum) kat karıştır rengine bak o şekilde ayarla ve oldu da gözüne çok koyu geldi diyelim daha fazla bakım kremi kat... Tabakta fazladan kalır boşa gider diye de düşünme. Daha önce de dediğim gibi herhangi bir şişenin içine koyup bir sonraki boyamada kullanabilirsin. Hiç bir şekilde bozulmaz. Umarım karışık anlatmamışımdır ve yardımcı olabilmişimdir. ^^

    ReplyDelete
  3. Seni sürekli takip ediyorum.Verdiğin bilgiler gerçekten çok güzel ve faydalı :).Ben Manic Panic'ten bir kere çok soğudum kuaförümün tavsiyesiyle Directions saç boyalarını kullanmaya devam edeceğim.Ve tavsiyen üzerine Directions Lilac şuanda boyatmak istediğim renk :)

    ReplyDelete
  4. Teşekkür ederim! Umarım istediğin rengi elde edebilirsin. Boyattıktan sonra sonucu yazarsan çok sevinirim. ^^

    ReplyDelete
  5. merhaba, yazını çok begendim ve çok faydalı oldu ama ben gümüş gibi degilde daha koyu bir gri istiyorum directions silver boyasına cok az bir siyah karıstırsam nasıl olur acaba? yada gümüşten biraz daha koyu bir gri elde etmek için ne yapabilirim? tesekkürler :)

    ReplyDelete
  6. yada izmirde istediğimi yapabilecek tavsiye edebilecegin bir kuaför var mı? :)

    ReplyDelete
  7. merhaba saçımı gri yapmaya çalışırken gri hariç bütün renkleri yaptım sanırım en son manic panicin lie locks boyasını kullandım şuan aktığı için sarı ve yeşilimsi bir renk arasında ama hala gri rengi elde etmek için çabalarıma devam edicem yazılarınızı okuduktan sonra blue steel i almaya karar verdim beyaz bakım kremi konusunda kafamda soru işaretleri oluştu bildiğimiz beyaz kremden mi bahsediyorsunuz acaba loreal gri saç boyasını temin edicem yarın boyarken ilk olarak saçı onu mu uygulamam gerekiyor yoksa boyanın içine mi katacağım saçım şuan sarı gibi olduğundan blue steel den önce yapmam gereken bir işlem var mı yardımcı olursanız çok sevinirim

    ReplyDelete
  8. Tuğçe çok güzel yazmışsın elif Avcı bende suan yaşadığın durumdayım ne yapacağımı bilemiyorum.. sanırım manic panic mavi ile krem karıştırıp kullanacağım

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gri elde etmek istiyorsan maviden çok mor bazlı bir boya kullanmanı tavsiye ederim. Gümüş şampuan da şart elbette!

      Delete
  9. Merhaba Tuğçe. Bugün ilk kez saçlarımı boyattım hem de griye. yalnızca aralara 3 paket balyaj attırdım. Ama ilk olmasından dolayı sanırım eski haline dönmesini istiyorum. Boyarken saçlarımı rengini açtılar daha sonra boyadılar. Başlangıçta yeşile dönük bir renk yaptılar ancak onu beğenmedim ve tekrar ne sürdüklerini bilmiyorum. Sonuç olarak istediğim renk oldu ama ben saç boyatmaya hazır değilmişim. Ailemden de biraz tepki aldım bu renk konusunda. O nedenle sana bir şey sormak istiyorum. Bu renk kaç güne akaca ve aktıkça altından sarı mı çıkacak yoksa kendi saç rengime mi dönecek? Lütfen bir an önce yardımcı olabilir misin bana? Yoksa uzun bir süre geceleri uyuyamayacağım

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Şeyma biraz geç kalınmış bir cevap olucak. Üzgünüm yorumunu ancak şimdi fark ettim. Sorun hala daha geçerli ise gri saç pek akan bir renk değildir daha çok solma söz konusu diyelim. Kuaför gibi konuştum sanırım ama işin aslı o bence. Her yıkamada gri solar ve yeşil, mavi tonlarına döner ya da direk küllü bir sarı halini alır. Ama sana tavsiyem ne olur dersen sıcak suyla her gün yıka ama bakımını da yapmayı ihmal etme malum sıcak su ve sürekli yıkama işlemi saçı mahveden bir şey. Ve kullandığın şampuan sarımtrak olmazsa iyi olur aksi halde saçların daha çok su yeşiline döner. Umarım yardımcı olabilmişimdir. ^^

      Delete
  10. Merhaba tugce yazini cok begenerek okudum bende iki gun once sacimi kumral gri yaptirdim yani ustler kumral altlar gecisli sekilde gri ama yikadikca akti ve alttan cirkin renkler cikmaya basladi gecisli sekilde yaptirdigim icin sacimi evde kendim boyayamam kuafore gittigimde akmayan bir gri sac icin ne demem gerekiyor?ya da en kotu ihtimal evde kendim boyayacagim ama nasil temin edebilirim boyalari..birde boyanin icine mor koyun falan demissin orasini anlamadim normal gri renk elde edebilmek icin morda mi koymamiz lazim aciklarsan cok sevinirim simdiden cok tesekkurler :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba! oncelikle tesekkür ederim. Geçişli derken sanırım ombreyi kastediyorsun. Ombreyi gayette kendin evde yapabilirsin ki ilk aşamasını kuaförde yaptırdıktan sonra senin için zaten daha kolay. Önemli olan gri kısmı tutturabilmek. Malesef ki akmayan gri bir saç yok yani. O konuda yardımcı olamam ki sanıyorum kimse olamaz. 5 yıldır kullanıyorum hiç akmayan gri renge denk gelmedim illa akar en sonunda platin ya da beyaz olur. Ve evet evde boyama konusuna gelince mor boya dedim cünkü mor boyayı bakım kremiyle karıştırarak en kısa ve temiz yoldan gri saçı elde edebilirsin. Bunun icin manicpanic'in kendi sitesinden mor bazlı ki ben şu an Electric Amethyst kullanıyorum ve gayet memnunum. Su an stokta var mıdır bilemiyorum ama şayet varsa bir tane edinip beyaz saç bakım kremiyle karıştırığ saçına uyguladığın takdirde gri bir ton elde edebilirsin. Ama sürekli tekrar ettiğim gibi gri saç şampuanı da şart uzun süreli kullanım için. Bunun için de Loreal Silver Shampoo Türkiye'de bulabileceğin en iyi ürün olduğunu iddia ediyorum. Umarım yardımcı olabilmişimdir. ^^

      Delete
  11. Merhaba saçlarımı color jean's oink ile boyadım ve neon pembe bir saçım oldu. 2 haftada akar denen pembe çok az aktı ve sabitlendi. Orial ve platin boya ile tüm saçımı boyamama karşın dahada neon bir pembeye dönüştü. Bana yardımcı olur musun? Ben Jeans's Color Platin aldım belki üstüne sarımsı bu rengi aynı boya cinsi ile boyarsam pembenin biraz kapanağını düşünüyorum ne dersin?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ben uzun süre pembe kullandım. Jeans color diğer boyalar gibi değil oldukça sabit kalan bir boya. Maalesef ki saçını platine acman gerek ben pembeden gri maviye donmustum uc kere acinca anca kurtulabildim ve saçların dayanıklı değilse eğer biraz daha akmasını bekleyebilirsin. Renkli boyaların dezavantaji çok açık zemine tutuyor olması ve bu yüzden pek bir uğraştırıyor bizi.

      Renklisaclihatun

      Delete
  12. Merhaba. Yazınızı okudum ve ne kadar cesur yürek olduğumu farkettim. Aslında cahil cesareti de denebilir. Kumralım ve saçlarımı griye boyamaya karar verdim. Sınıf arkadaşım açıcı almış adını bilmiyorum mavi bir toz neyse saçımı önce sapsarıya açtık. Civciv gibi oldum. Sonra bir kuaför satış mazasından gri boya almak istiyorum diyerek boya aldım. Oksidanla karıştırdık arkadaşım boyadı saçımı. İlk kopkoyu bir gri oldu saçım. Şu anda 1 ay kadar oldu beyaza dönük kül rengine dönüştü ve ben bu sürede ne bakım şampuanı kullandım nede başka bir şey. Saçlarım her yıkamada yapıştığı için çokdırıyordum ve araştırmaya karar verdim ki. Bu yazıyı okuyunca aslında ne kadar tehlikeli bir şey yaptığımı anladım. Şimdi benim almam gereken itemler neler bunu soracaktım. Şampuan krem boya hangilerini almalıyım? Çünkü saçlarım çok güzel ve yıpranmalarına gönlüm hiç razı değil. En azından bakımını yapayım ki fazla yıpranmasın istiyorum. Bir tavsiyen önerin var mı acaba?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sanırım herkes ilk başlarda saç açıcıyı kullanmaya öyle başlıyor :D çünkü çok eskiden ben de adını bilmediğim mavi bi toz açıcı kullanmıştım ama onlar çok yıpratıyor o zamanlar fare kuyrugu gibi saçlarım kalmıştı. Ben şu anda Loreal ürünlerini kullanıyorum açılarda http://tuceaybars.blogspot.com.tr/2016/05/how-to-get-silverlilac-hair-at-home.html
      bu linkte kullandığım ürünler mevcut şampuanı da Loreal kullanıyorum yıllardır ve cok memnunum. www.sachane.com dan stokta varsa temin edebilirsin. Kuaförlerde de satılıyor ama internetten almak daha karlı her zaman. Boya için de Manic Panic kullanıyorum. Blue Steel ile griyi elde eden çok kişi gördüm ama ben yeterli bulmuyor çünkü mordan daha çok mavi ve o yüzden hemen yeşile dönme ihtimali yüksek. Electric Amethyst önerebilirim o yüzden. Tabi bu kişinin biraz daha boyalarla oynama yeteneğine kalıyor da olabilir. Biri gelip de ben onu sevmiyorum derse diyebilecek bir şeyim yok. Ama illa mor bazlı olması şart. Ultra Violet'ti yanılmıyorsam daha önce kullanıp da memnun kaldığım bir diğer Manic Panic ürünü. Mesela Lie Locks adına bakılınca lila kendisi mor ama boyadığında su yeşiline dönüyor. Sanırım biraz da kişinin saçıyla da alakası olabilir. Yani sonuç olarak iki boya önerebilirim kendimden yola çıkarak: Electric Amethyst ile Ultra Violet. Sormamışsın ama Mixer kullandın mı dersen cevabım hayır. Çünkü gerek duymuyorum. Onu alana kadar başka bir boya daha alabilirsin mesela. Karıştırmak için beyaz bir bakım kremi kullan yeter. 5-6 senedir bakım kremi ile yapıyorum ben bu işi. Sorun da yaşamadım tabi krem sarı olmadığı sürece ya da başka bir renk. Bakım konusuna gelince de yazmış olduğum posttan detaylı bilgi alabilirsin http://tuceaybars.blogspot.com.tr/2016/05/dos-donts-for-silverpastel-hair-care.html

      Delete
  13. Merhaba Tuğce yazını okudum beğendim fakat bir kaç soru takıldı aklıma ve bunlar korkularım diyebilirim benim saçım seyrek ve omuzlarımda ben şuan biotin takviyesi yazıyorum ve sanırım 3 ay içinde falan daha sağlıklı saçlara ulaşıcam ve bunun sonundada saçlarımı diplerimi boyatmadan çok az daha aşağıdan başlayıp gri yaptırmak istiyorum silver şampuanı biliyordum fakat öğrenciyim sonuçta her 3 haftada falan saç boyatmam gerekiyor mu yani sonuçta diplerimi boyatmıcam ve silver şampuanıda sürekli kullanıcam buna ragmen hala boyamalazım olur mu yada bir kaç ayda bir boyatma yada kendim boyayabilir miyim ? :) birde saçım koyu renkte ve saç açma işleminde en az zararı olan şekilde yapılmasını istiyorum bunun için olaplexi duydum baya övülüyor bu konuda senin bir fikrin var mı ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba öncelikle hayır dediğini malesef duymadım saç açma konusunu eskiden çok detaylı okurdum ama bir sorun yaşamadığım için hep aynı ürünleri kullanıyorum. Saçın kısaysa zaten çok da açıcı harcanmaz. Hatta az saçın olduğu için de boya da çok harcamaz. Griyi kuaförde yaptıracaksan tavsiye edebileceğim boyalar sanıyorum ki şu an Türkiye'de mevcut değil. Ama lisede gri saç istediğimde 8 sene öncesinden bahsediyorum saçımı mahvedip bırakmışlardı. Ben nedense kalıcı boyaları sevmiyorum. Manic Panic kullandığımdan beri saça en az şekilde zarar verdiğinden dolayı hem çok hızlı uzuyor hem de çok gürleştiler diyebilirim. Diplerini açtırmadan da bu işlemleri kendin evde yapabilirsin şayet bilgili değilsen kuaför de yapar güvenilirse yani. Bazı kişiler yarı kalıcı boya kullanmıyım hep gri saçım olsun düşüncesine kapılıp kuaförde yaptırıyor ya da tüp boya alıp mesela gri ve küllü sarı gibi boyaları karıştırıp uyguluyor ama onlar da kalıcı değil. Yanlış yönlendirmek istemem ama istersen ilk seferinde kuaförde işlemleri yaptırıp daha sonra Manic Panic alıp kremle evde kendin boyarsan ki saçın kısaymış o boya sana baya yetecektir şampuan ile birlikte. Hem daha az masraf etmiş olursun hem de saçını sürekli kuaförde yıpratmamış olursun diye düşünmekteyim ben.

      Delete
  14. Merhaba Tuğçe ben de manic panic ile gri yaptım şimdi aktı tuhaf bir hal aldı üzerine gri tekrar boyamak istiyorum ama korkuyorum yeşiller olur diye nasıl yapabilirim ilk yaptığım da senin profil fotoğrafın ile aynı renk idi şu an yeşil gibi ama değil aktı dereler var.. silver şampuan ilk günden beri arar ara kullanıyorum lorealin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba Seda! Zaten Manic Panicle gri yaptıysan bence aynı işlemi uyguladığında yeşil olucağını sanmıyorum zaten şampuan da varmış. Çünkü bildiğin gibi kalıcı boya olmadığından işlemi tekrarlaman gerekiyor.

      Delete
  15. Ben platin saçlarımı gri yapmak için silver boya sürdüm. Ama yeşil oldu bunu nasıl gri yapabilirim.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hangi boyayı kullandın ve nasıl uyguladın. Biraz daha açıklarsan yardımcı olmaya çalışabilirim.

      Delete
  16. Mrb tuğçe bende saçlarımı gri yapmak istiyorum şuan saçımda kışkırtıcı kahvr boya var koyu gri olmasını istiyorum ne yapmam gerekiyo lütfen cvp verirmisin

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba! Bana sorarsan önce kahveyi akıtıp gri uygulamasında önce saçlarını açık sarıya boyatman gerek. Koyu ya da açık olması önemli değil grinin yeteri kadar açık sarı olmadan malesef o renkleri elde etmen imkansız.

      Delete
  17. Merhaba yazını çok beğendim her detaya girmişsin. Birkaç sorum olacak yanıtlarsan çok sevinirim. Saçım sarıya çalan açık kahve, kumral bir renk üzerine gri tutar mı? Öyle aman aman tam rengini vermesi gibi bir derdim yok. Açıcı uygulamayı da düşünmüyorum. Bir diğer sorumda saçımı açmadan bu bahsettiğim kendi rengi üzerine gri boyarsam aktıktan sonra kendi saç rengimden bir kalıntısı olur mu. Yani bu yarı kalıcı boyalar aktıktan sonra tamamen ni akıyorlar kendi saç rengimi değiştirir mi? Yanıtlarsan çok memnun olurum

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba gri için saçlarının tamamen açılmış olması gerekiyor. Şu anda sahip olduğun saç renginle griyi elde edemezsin. Boya da akınca zamanla kendi rengine dönuyor.

      Delete
  18. Öncelikle gerçekten harika bir yazı olmuş, bilgiler çok faydalı, emeğinize sağlık. Ben bakır kahvemsi olan sac uclarima ombre yaptırdım ve hafif yeşil yansımalı koyu gri oldu,açık ve parlak bir gri arzu etmiştim oysaki. Bu durum için bir tavsiyeniz olur mu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yeteri kadar açılmamış renkler doğal olarak istenilen rengi vermiyor. Tamamen açılmış olması gerek açık gri için...

      Delete
  19. merhaba directions silver boya satin aldim saclarim siyaha caliyor koyu bir renk. saclarimi actirdiktan hemen sonra boyasam bir sikinti olur mu yoksa beklemeli miyim

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba, zaten doğru olanı direk boyamak bence ozaman daha iyi elde ediliyor hemen açıldıktan sonra boyamak yani... Bekleyerek de boyayabilirsin tabi de şart değil.

      Delete
  20. Merhaba saçlarımi gri yapicam açık gri beyaza yakin tek sorum var saçların akinca ne renk olur? Beyaz olursa sorun değil küllü gri olursa da ama sizce ne renk olur

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba saçlarını tamamen açtırdıktan sonra istediğin rengi elde edebilirsen aktığında önce küllü gri oluyor daha sonra açılmış rengine yavaş yavaş dönuyor ama silver şampuan kullanırsan bunu daha da geciktirmiş olursun. Tabi normal şampuanın rengi de beyaz olmalı ki saçma sapan bir sarıya dönmesin saçların.

      Delete
  21. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  22. Merhaba.Zamanında saçımı kahverengiye boyamıştım.Zamanla açılıp turuncu gibi bir renge dönüşmüştü.Alay konusu olmuştum baya bi ne yalan söyleyeyim.Ondan sonra siyah boya aldım daha beter oldu.Bütün saçlarımı yaktı ve her elimi saçıma götürdüğümde 5-7 tel kalıyordu elimde.Siyah boyanın için de daha mı çok katkı maddesi var çözemedim.Bu yüzden saçımı boyatmaya korkuyorum.Soruma gelecek olursak sadece önleri gri yapmak istiyorum bunun için güzel bir sprey ya da ne biliyim krem sürersin geçici gri yapar türü ürünler var mıdır? Varsa neyi önerirsin hangisi iyidir?

    Bu arada bir erkek olarak yazıyorum :)

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. Merhaba ben sacimi ombre yaptirdim ombreleri cok guzel ama bazi yerler kullu bazi yerler gri oldu simdi blondor siparis ettim toz onunla acmayi dusunuyorum ama korkuyorum turuncu olur ve artik yanar diye oysa ki 1 kere acildi sacim napmaliyim

    ReplyDelete
  25. Ben bu renge hastayım ama boyama denemem tam bir fiyasko oldu saçlarım yandı belimin altına kadar saçlarım var ve bob kesim yapalım uzadıkça keselim düzelir yavaş yavaş diyor kuaför zaten benim saçım yavaş uzuyor yandı iyice yavaş olucak bu sebeple herkese sordum söylenen herşeyi denedim ama en sonunda canım arkadaşım doğal olan bir keratin bulmuş patentli olanından aldık saçlarım düzeldi düzgün bir şekilde boyattım artık boya yaptırmadan öncede kullanıyorum ki saçlarım güçlü ve sağlıklı olsun ve sorun yaşamıyım diye kullanmaya başladıktan sonra hiç sorun yaşamadım hiç bu yüzden yazmak istedim bu renge benim gibi hayran olan ama yanma korkusu ile yapamayan varsa diye.

    ReplyDelete
  26. herhângi bir açıcıya gerek duymadan gri elde etmek mümkün değil, değil mi?:((

    ReplyDelete
  27. Bu renleri kullanmayı seviyorum herkesin kullandığı sıradan renkler bana uygun değil sadece saçlarım sürekli değişiklik ve farklı renkler sebebi ile çok fazla yıpranıyor bazen hafif yanıklar oluyor zaten her zaman kazık gibi ve tiftik saçlarım vardı sürekli benim gibi boya yaptıran bir arkadaşım doğal keratin önerdi saçlarında yanık ve yıpranmalar olmuyordu onun bende denemek için aldım patentli olandan saçlarım yumuşacık ve yıpranmalar kalmadı artık rahat rahat istediğim renk ve şekilde kullanabilirim yıpranma veya sertlik olmadan.

    ReplyDelete