Thursday, October 1, 2015

Manic Panic: Blue Steel

Hey guys!

As you know that I bleached my hair and then dyed my hair with Manic Panic Blue Steel (plz. check out my earlier post) And I was asked which product I used for. That is why I thought it would be nice to do a review of Manic Panic Blue Steel Semi-Permanent Hair Dye.
-While I am making comment on it, I am going to publish some photos which was taken by my phone (sorry about that. I could not take them with my camera as I was dyeing my hair. Btw I did not play with the photos' color since you may want to see them as they really are. I think it is the best.)-

Let's get started...



Here is the product. On the bottle as you already see and I said before it says it is a semi-permanent hair color cream. If you take my advice, and read my previous post, you will see that the dyes which make your hair silver/lilac are not going to fade quickly as the other dyes thanks to silver shampoos. I am sorry but if you dye your hair red, green or sth else, the silver shampoos will not work on your hair. You have to dye your hair regularly. Anyway, it is not my business.











Inside of the box. So, you see it is not silver. Please do not ask me why. If you wonder, just read it first.
and the white hair conditioner. Do not use any other color!

the mixture

This time I only used Blue Steel - did not mix it with any hair dyes- I do normally love mixing La Riche Directions/Silver & Lilac with Manic Panic dyes.
*Tip: If you use this product and want more silver, do not hesitate & add extra 2 teaspoons in your mixing bowl. Because this mixture is not enough to make your hair silver enough even if you bleach your hair twice before dyeing your hair. To be honest I bleached my roots once, it is because my roots were white after bleaching & toning process ( I mean I rinsed my hair with silver shampoo and wait at least 30mins with it on my head. *Also I waited an hour for bleaching.
After finishing the dyeing process, I realized it was not enough to achieve the color that I really wanted. So, I put Loreal Silver Shampoo on my roots and wait till I got the desired color and brushed my hair from my roots to the end and waited 10 mins more...
 (after mixing the hair dye with the shampoo, some parts of hair turns lilac which means these parts are whiter than the other parts after bleaching. So, they easily absorb the shampoo. But do not be upset about it, as they fades after washing 2-3 times. Some who has the lilac hair may realize that after straightening your hair, lilac parts turn silver. I do not know how, but that is true.)

 and then rinsed.
So you get the silver hair I hope.
- I forgot to take a picture after the process. As I was busy.
-But I took after washing twice. I used the silver shampoo once (the first washing) and I tried to make my hair white which I did not want, because of my job interview. I hate the rules in Turkey. This is the another f* story. Anyway... Here is the photo after washing 2 times...
and my kitty! Say hello to Teddy =^-^=

Btw if you realize, you will see my roots grow too fast. I think this is because of the hair treatment products I use. *if you are interested in, ask me and I will post which products I buy and how to use them.
I know you are tired of me writing too much btw... but this is good for you -_- I forgot to add sth.: Everytime I finish dyeing my hair, there is still dye in the bowl. Please do not waste your money and keep it safe in any bottle. I always do this. OR you can simply put it in your hair conditioner and add extra dye. You can use it in the shower. It is not going to work as the shampoo but in abroad people buy lilac based conditioner for maintaining the silver hair. *When I was a student in Germany, I used one of them: John Frieda.

Do not buy it, if it is available in Turkey. It is not worth. Trust me.
But you can do what I've said. Because this product is lilac-ish not lilac or purple, but as you will put the mixture and extra dye so it is going to be lilac/purple eventually. Much better! 

I guess it is enough right now. If you have any question, please ask me on my blog. I am so lazy to answer on my other accounts.

---------------


Merhaba arkadaşlar! 

Biliyorum genelde postlarımı İngilizce yayınlıyorum ama bu sefer değişiklik olsun istedim ve Türkçe de yazmaya karar verdim çünkü Instagram'da birkaç kişi tam olarak neyi anlatmaya çalıştığımı anlamadığını belirtmiş -diğer yayınımda-
Bir önceki yayınımda diplerimi açacağımı belirtmiştim. Daha önceden siyah saçlı olanlar için 2 kere açmak gerektiğini söyledim fakat 1 kere açılma işlemi yapıldıktan sonra Loreal Silver Şampuanı saçımda en az yarım saat bekletip duruladıktan sonra 1 kez daha açmaktan vazgeçtim. Manic Panic Blue Steel fotoğraftan da belli olduğu gibi mavi renge sahip ki bunu beyaz renkli bir saç kremi karıştırmadan boyadığınız takdirde bilemiyorum nasıl bir sonuçla karşılaşırsınız. Önceki yayınımda belirttiğim gibi bir boyadan biraz saç kremi karıştırarak yaparsanız rengi daha iyi tutturabilirsiniz ki ben öyle yaptım. Ama 2 kaşık daha boyadan katmış olsaydım daha iyi bir sonuç elde ederdim sanırım. Boyayı diplerden başlayarak en ucuna kadar sürdükten sonra yetersiz olduğunu farkettim. Bu yüzden şampuanı önce köklerime sürerek istediğim renge gelene kadar bekledim. Daha sonra da tarak yardımıyla ucuna kadar şampuanı yedirdim. Yaklaşık 10 dk bekledim çünkü saçımın bazı yerleri lilaya dönmeye başladı ki bunun sebebi de özellikle yan taraflarımın diğer kısımlara göre daha çok açılmış olması. Doğruyu söylerseniz eskiden amacım daha çok lilayı tutturmaktı ama ne yazık ki iş görüşmesi yapmak zorunda olduğum için ve Türkiye standartlarında bu saçı kabul etmedikleri yüzünden böyle bir şansım yok. Daha hoşgörülü bir ülke istiyoruz -_- ! Her neyse zaten 2-3 yıkamada lila tonları kayboluyor. Ne yazık ki mi desem oley mi desem bilemedim...

İşlem bittikten sonra fotoğraf çekmeye vaktim olmadı malesef ama 2 yıkama sonrasında çekebildim ki bunu da yukarıda ya da Instagram hesabımı takip edenler görmüştür. Ya da Facebook hesabımda ekli iseniz falan filan. İlk yıkamamda gri şampuanı kullanmıştım aslında 2.sinde de kullanmayı planlıyordum daha çok gri olsun diye ama iş görüşmesi için aranınca insanların üzerinde ilk seferinde eksi bir gözlenim bırakmamak için normal şampuanla ve sıcak suyla yıkadım. Sanırım bunu ingilizce olarak yazmamıştım evet ama sıcak su yarı kalıcı boyaların daha çabuk akmasına neden oluyor. Her nasıl olduğunu bilmesem de saç düzleştirmek de gri de çok olmasa da, lila rengin daha hızlı yok olmasına sebep oluyor. Yukarıda yazdıklarımdan biri de kalan boyayı ne yapmak gerek? Merak etmeyin normal saç boyaları gibi saçınıza zarar vermiyor desem de yalan -saçınızın rengini değiştirmeye çalıştığınız tüm ürünler saça zarar verir, vegan boyalar normal boyalar kadar değil tabi- ama şu gerçek var ki herhangi bir kalıcı boyayı daha sonraki aya saklarsanız bilemiyorum belki kel kalma ihtimaliniz bile olabilir en azından hem istediğiniz rengi elde etmezsiniz hem de boş yere saçınızı yıpratmış olursunuz. Neyse ki Manic Panic de böyle bir şey geçerli değil.  La Riche Directions da buna dahil. Ne mi yapıyoruz? Ya da ben ne yapıyorum? Daha önceden bitirmiş olduğum bir boya kutusunun içine geri boşaltıyorum ve bir sonraki boyama sırasında önce onu boşaltıp sonra karıştırma işlemini yapıyorum. Sizin elinizde boş bir şişe yoksa ya da başka bir alternatif olarak bakım kreminizin içine karıştırabilirsiniz. Tabi bu gri şampuanla aynı işlevi görmez ama siz bakım kreminizin içine biraz daha boya katarsanız duşta etkisinizi görürsünüz. Yukarıda da John Frieda'nın ürünlerinden mor/lila (şişesi öyle içi hiç de değil) olanını gördüğünüz gibi -sanıyorum Türkiye'de henüz yok ki gerek de yok- gri saç rengini koruması için saç bakım kremi yapmışlar. Almanya'dayken 1-2 ay meraktan kullandım gerçekten işe yarar mı diye ama fıs. Kendi yaptığınız bakım kremi inanın daha kullanışlı ve etkili.

Şöyle bir yukarı çıkıp göz attım acaba nelerden bahsetmeyi unutmuşum diye de açma işlemini tamamladıktan sonra 1 saat beklemiştim onu söylememişim. Sonracığıma boyanın mavi renkte olduğunu(ayrıca fotoğrafların renkleriyle oynamadım. Daha net renkler anlaşılsın diye...) ama neden öyle olduğunu söylemeyip de önceki yayınımı okumanız gerektiğini şey etmişim. Ama o yayın İngilizce olduğu için burda belirteyim... Saç boyama zımbırtısında( şu anda Türkçe'si aklıma gelmedi) sarının-turuncunun karşısında lila-mor hatta yanlarında mavi vardır. Yani bir rengi nötr yapabilmeniz için karşısındaki rengi kullanmanız gerekir. O yüzden de özellikle mor bazlı saç ürünleri doreliği/sarılığı kapamada yardımcı olur. Ben bu sefer sadece Blue Steel'i kullandım. İçine herhangi bir mor katmadım çünkü daha maviye dönüyordu kattıkça ve bakım kremiyle karıştırıldıktan sonra elde ettiğiniz karışım maviyse saçınız griden çok yeşile dönecektir ki bunun sebebi de biz Türklerin -özellikle- saç açma işlemini başarıyla gerçekleştirememiş olmasından.  Kendi açımdan konuşmak gerekirse diplerime genelde çok fazla takarım çünkü saçımız koyu ve Asya kökenli olduğumuz için açma işlemi tamamlandıktan sonra -farkedersiniz ki- dipler illa bir kaç ton daha koyu kalır hatta genelde kuaförler -lise yıllarımın tamamını kuaförde geçirdiğim için konuşuyorum- No offence! hep dipleri dore bırakır! ''Aman çok yanmasın istedik bla bla.'' Neyse konudan çok saptık. Bu sarımtırak-turuncu ya da her neyse o tonları maviyle etkileşime geçirince sarı+mavi=yeşil. Nasıl ya dersen gidip sulu boyayla deneyebilirsin mesela. O yüzden yeşil istemiyorsak dikkat ediyoruz. Daha önceden yaptığım hataları yapmıyoruz -____-''


 Sanıyorum da şimdilik aklıma gelen başka bir şey yok. İleride olursa yine bir yazıyla karşınıza çıkıyorum. Ve size de gri saçlarınızla mutluluklar diliyorum.
*Herhangi bir sorunuz olduğunda da Dm atmak yerine burdan yazarsanız sevinirim. Genelde Instagram'da özel mesajlarla uğraşmaktan hoşlanmıyorum. Hatta ve hatta Facebook'da herkes aynı soruları çok kez sorduğu için çoğunuza geri dönüş yapamıyorum/yapmıyorum. Evet daha önce kuaförlük yapmadım yapmayı da düşünmüyorum. Ama sanıyorum ki uzun bir süredir gri saç kullandığım için çok fazla soru alıyorum. Bunu da belirtmeden geçemedim. Neyse daha da uzatmadan burda bitiriyorum. Sizlere saç boyamanızda kolaylıklar diliyorum. Sağlıklı gri saçlara!! 

=^-^=

11 comments:

  1. La Riche Directions saç boyasının Silver rengi var onu denedin mi ? Bildiğim kadarıyla Türkiye'de diğer saç boyalarında gri renk bulunmadığı için Directions Silver gri renkte en tercih edilen marka.

    Belki bu kadar uğraşmana gerek kalmadan gri rengi kolaylıkla elde edebilirdin :)

    Eğer incelemek istersen burada linki var.

    http://www.directionsturkiye.com/urunler/sac-boyasi/directions-silver/

    ReplyDelete
  2. Evet gri saçla ilk tanışmam onunla oldu zaten ama tam griyi tutturabilmek için daha mor bazlı bir boya şart. 4 yıllık deneyimime dayalı olarak konuşuyorum. Zaten genelde silver'ı kullandığım boyalara bir miktar karıştırıyorum. Bu istisnaydı.

    ReplyDelete
  3. Ama o kadar saç kremine herhangi bi markadan azıcık mavi koysanda gümüş oluyor zaten neden kastın ki :) Birde neden diğer fotoğraflarda directions white toner ve silver var?. Blue steel adı üstünde mavinin bir tonudur. Ben onu zamanında denedim ve maalesef tam bir hayal kırıklığı oldu.saçlarımı gri beklerken mavi oldu 0,0 fakat aktığı zaman beyaza yakın bir gümüş oldu ama directions markasının silver rengini hiç kullanmadım. Keşke saçlarımı yeşil yapmasaydım açması zor artık :( :( :(

    ReplyDelete
  4. John Frieda ürünlerini göstermek için koyduğum fotoğraflardan bahsediyorsan bundan sonraki postumu okursan daha iyi anlarsın. İlk zamanlar onları kullanıyordum ve Blue Steel'den önce hem Directions Silver hem de Manic Panic ürünlerinden birini karıştırıyordum daha fazla gri elde edebilmek için. Bu sefer sadece bakım kremiyle Blue Steel'i kullandım. Ama boyayı az kattığım için gümüş şampuanla üzerinden cila geçtim. Neden kastın demenin sebebini anlamadım ama fark edersin ki gri saçı herkes kolaylıkla elde edemiyor. Püf noktalarına değinmek için bu kadar ayrıntılı açıkladım. Sürekli aynı soruları farklı kişilere yanıtlamaktan sıkıldığım için de bir açıklık getirdim. Ayrıca adı üstünde mavinin tonudur diyorsun da renk skalasına da bakarsan fark edersin ki sarı saçın karşında bu renkler vardır nötr bir renk elde edebilmek için de bu renkleri kullanırsın. Sen çok mavi kattıysan doğaldır mavi saç elde etmen. Directions Silver'ı de tek başına kullanıp gri saçı tam olarak elde edebilen bir insanla karşılaşmadım. Türkiye'yi kast etmiyorum genel konuşuyorum. Onunla illa ve illa ya şampuanı kullanman gerekir ya da içersine mor/lila/mavi bazlı bir boya katman gerekir.

    ReplyDelete
  5. ya çok teşekkürler! çok açık anlatmışsın herşeyi üşenmeden, harikasın!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rica ederimm! Yardımcı olabiliyorsam ne güzel^^

      Delete
  6. Merhaba, bende conditioner olarak sadece argan keratin yaglı falan bi sey var boya icin kullanmam gerekicegini düsünmemistim ondan katsam sıkıntı olur mu acaba? Ürünün adı Volumizing Moisturizing Contitioner. Bir de gri boyadıktan sonra platine dönmesi tekrar akıp ne kadar sürdü acaba?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Merhaba! Bakım kremi beyaz olduğu sürece markası önemli değil. Gri boyadıktan sonra benim saçım hemen griye dönmüyor şampuan takviyesi sayesinde. Sadece dipleri sarılaşmaya başlıyor o da şampuanın diplere uçlarda kadar etkili olmamasından kaynaklı, tabii doğal sarı saçlara da sahip olmamam ayrı bir konu...

      Delete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Öncelikle gerçekten harika bir yazı olmuş, bilgiler çok faydalı, emeğinize sağlık. Ben bakır kahvemsi olan sac uclarima ombre yaptırdım ve hafif yeşil yansımalı koyu gri oldu,açık ve parlak bir gri arzu etmiştim oysaki. Bu durum için bir tavsiyeniz olur mu?

    ReplyDelete
  9. Bu yorumuma cevap gelir mi bilmiyorum ama yine de sormak istedim... Geçenlerde Loreal Paris Blond Studio serisinden mavi toz açıcı ve vol40 oksidan sipariş ettim, ayrıca manic panic blue steel boyasını satın aldım. Saçlarım koyu da açık da denemeyecek soft bir kahve, daha yeni omuz üstü kestirdim yani daha önce ucuna boya değen yerlerin hepsi gitti, saçımı tamamen ise sadece bir kere, o da siyaha boyamıştım ama üzerinen 6 aydan fazla zaman geçti. Saçlarımı evde açıp kendim boyamayı düşünüyorum ama boyanın tutmama ihtimali beni biraz korkutuyor, ayrıca açarken saçlarımı yakmak da istemiyorum. Daha önce yanılmıyorsam aldığım açıcıları sizin bir yazınızda görmüştüm, yani herhangi bir tavsiyeniz var ise eğer yazarsanız çok sevinirim :D

    ReplyDelete